Jéghideg, kapros uborkaleves: a legfinomabb szomjoltó

Jéghideg, kapros uborkaleves  cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül a hűsítő finomság, mely a forró, nyári napokon nagyon jólesik majd.

A hidratálás fontos, különösen nyáron. A víz mellett érdemes más hideg italokkal, gyümölcsökkel és levesekkel csillapítani a szomjúságot. Az egyik legjobb hidratáló zöldség az uborka, mely lédús, egészséges és frissítő. Nem csak saláta formájában esik jól, akár vízbe is lehet karikázni, vagy hideg leves is készülhet belőle.

Így lesz igazán frissítő

A levest tálalás előtt hűtőben érdemes tárolni, már néhány óra elég neki, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál, ha szükséges, tejjel lehet hígítani az állagán. Hogy igazán frissítő legyen, érdemes frissen facsart citromlével feldobni.

Kapros uborkaleves

Jéghideg, kapros uborkaleves  ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg uborka
  • só ízlés szerint
  • 6 dl joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • tej szükség szerint
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg (ha szeretnénk, meg is pucolhatjuk), majd reszeljük le, ezután sózzuk meg, és hagyjuk állni 20 percig.

Egy nagyobb tálban a joghurtot és az olívaolajat keverjük egybe, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, épp csak annyit, hogy picit folyósabb legyen az állaga.

Az uborka levét facsarjuk ki, majd az uborkát keverjük a joghurtos keverékbe. Ezután ízesítsük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és finomra vágott kaporral. Ha szeretnénk, a levest le is pürésíthetjük.

A levest tálalást előtt tegyük néhány órára a hűtőbe, így megfelelő lesz a hőmérséklete és az ízek is összeérnek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük