Roppanós reteksaláta krémes joghurttal: sültek mellé tökéletes

Joghurtos reteksaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós, fokhagymás reteksaláta hidegen kínálva az igazi, sültek mellé tökéletes kísérő.

Itt a tavasz, dalolnak a madarak, virágba borul a természet, rengeteg finom szezonális zöldségnek és gyümölcsnek lehet örülni. Az egyik legnagyobb tavaszi kedvenc a hónapos retek, mely a legegyszerűbb vajas kenyér mellé kínálva is tökéletes. A retek akkor a legfinomabb, ha szép vékonyan szeletelve tálalod. Ne csak szendvicsek mellé ropogtasd, készíts belőle pompás salátákat is.

Az egyik legfinomabb reteksalátában a zöldség joghurttal és fokhagymával egybeforgatva készül. Ha picivel több izgalmat vinnél bele, akkor finomra aprított chilipaprikával vagy kevés édesköménnyel dúsítva próbáld ki. Ez a saláta hidegen az igazi, ezért tálalás előtt tedd hűtőbe néhány órára, így az ízek szépen összeérnek.

Joghurtos reteksaláta

Joghurtos reteksaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 csokor retek
  • 300 g joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A retket alaposan mossuk meg, majd a lehető legvékonyabban szeleteljük fel.

Egy másik tálban a joghurtot, olívaolajat, citromlét, sót, borsot, fokhagymát keverjük össze, majd a retekre öntsük rá, és alaposan forgassuk vele egybe.

A salátát tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük