Egyszerű joghurtos piskóta: bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatod

joghurtospiskóta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha időszűkében vagy, ezt a kevert piskótát akkor is összedobhatod, pillanatok alatt, nagyon egyszerűen készül.

A joghurtos kevert piskóta receptje hihetetlenül egyszerű, ráadásul könnyedén fel lehet dobni, szezonális gyümölcsöt, de apróra tört csokit is keverhetsz a tésztájába. Mivel kevert süteményről van szó, a tojásokat nem kell szétválasztani, a joghurttól lesz könnyű és habos. Egy kevés olajat is önteni kell a tésztájába, ettől szaftosabb lesz, másnap is puha marad.

Nem csak a tésztát lehet feldobni, a süti tetejét is dekorálhatod: szórhatsz rá apróra vágott diót, mandulát, de kandírozott gyümölcsöket is. Miután kihűlt a süti, ha szeretnéd, kend le a tetejét lekvárral, ettől nem csak finomabb, de sokkal fényesebb, szebb is lesz.

Joghurtos piskóta

joghurtospiskóta2

Hozzávalók 8 szelethez

  • 250 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 gramm cukor
  • 250 gramm joghurt
  • 2 darab tojás
  • 80 milliliter olaj
  • 1 darab biocitrom
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kenyérsütőformát. (Kisebb méretű tepsiben is készülhet a süti.)

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a citrom reszelt héját és a vaníliakivonatot. Keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a joghurtot is, majd keverjük egyneműre és krémesre a masszát.

Egy másik tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a sót, majd vegyítsük össze a nedves hozzávalókkal. Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyenletesen oszlassuk el benne, simítsuk el a tetejét.

Toljuk a sütőbe 35-40 percre (ha tepsiben készül, kevesebb idő is elég neki), tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk hűlni a formában, majd fordítsuk ki belőle, szeletelve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük