Csodaszép tojáslikőrös kuglóf húsvétra: fehér csokoládé koronázza meg

Húsvéti tojáslikőrös kuglóf cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ünnepi kuglóf egyszerű kevert tésztából készül, mely a tojáslikőrtől nagyon puha és finom, igazán különleges.

A kuglóf az egyik legcsodásabb sütemény, mely készülhet egyszerűbb vagy kacifántosabb receptek alapján. A tojáslikőrös finomság a könnyen kivitelezhető változatok közé tartozik, mely egyszerű összeállítása ellenére különleges megjelenésében és ízében is.

A puha tojáslikőrös kuglóf simán csak porcukorral meghintve is az asztalra kerülhet, de ha igazán ünnepi ruhában szervíroznád, akkor fehér csokis mázzal koronázd meg. Ha pedig a likőr ízét erősítenéd, akkor dobj össze egy tojáslikőrös mázat is. Ez roppant egyszerűen készül, mindössze annyi a dolgod, hogy 1 bögre porcukrot keverőtálba mérsz, majd annyi tojáslikőrt keversz hozzá, hogy sűrű, de folyósabb legyen, utána pedig a kuglófra csurgatod.

Húsvéti tojáslikőrös kuglóf

Húsvéti tojáslikőrös kuglóf

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 dl tojáslikőr
  • 3 darab tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 200 g fehér csoki
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a fahéjat. Ezután adjuk hozzá a tojáslikőrt, tojást, olajat, vaníliakivonatot. Keverjük csomómentesre a masszát.

A sima masszát csorgassuk vajjal kikent formába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig. (A sütésnél alkalmazzunk tűpróbát. Mivel minden sütő más, ezért előfordulhat, hogy néhány perccel több idő szükséges a tésztának.)

A fehér csokit tördeljük tálba, és vízgőz felett olvasszuk fel, majd csorgassuk a kuglófra.

Ha szeretnénk, húsvéti dekorációval díszítsük a kuglófot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük