Szaftos húspogácsa krumplival gyúrva: laktató és nagyon puha

krumplival-gyurt-huspogacsa
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Garantáltan nem szárad ki és nem lesz kemény a húspogácsa, ha krumplival gyúrod. Próbáld ki zsemlemorzsa helyett!

Ha szereted a fasírtot, próbáld ki a húspogácsát krumplival gyúrva, így még puhább és laktatóbb lesz a feltét. A burgonyának hála annyira tartalmas lesz egy-egy darab belőle, hogy nem kell laktató köreten gondolkodnod, elég mellé egy saláta.

A krumpli lényegében a zsemlemorzsát váltja ki ebben a receptben, és nemcsak szaftosabb lesz tőle a fasírt, hanem gluténmentes is. A masszát bátran ízesítheted, az alábbi verzióba a só, bors mellé csak paprika került, de mehet bele még szárított zöldfűszer, chili, kömény is. 

Az, hogy hány darab húspogácsád lesz, csak rajtad múlik, formázhatsz kisebb golyókat és nagyobb, laposabb fasírtokat is, de nagyjából 4 személynek elegendő ez az adag.

Húspogácsa krumplival gyúrva

krumplival-gyurt-huspogacsa2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes db krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Hagyjuk picit állni.

Addig pucoljuk meg a hagymákat, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.

A krumpliból nyomkodjuk ki a nedvességet, majd keverjük hozzá a fasírt minden hozzávalóját, gyúrjuk össze a masszát. 

Formázzunk a húsból tetszőleges pogácsákat. Közben forrósítsunk egy kevés olajat egy serpenyőben.

Tegyük a húspogácsákat a forró olajba, majd oldalanként kb. 4-5 percig süssük (a méretétől is függően). 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük