Házi, csábítóan krémes citromfagyi: kevés munkával, gép nélkül készül

cfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi citromos fagylalt egyszerűen készül, még gépre sincs szükséged, hogy összedobd a nyár kedvenc nyalánkságát, bőven elég, ha van fagyasztóba betehető edényed vagy kenyérformád.

A házi fagyi érdemei közé sorolandó, hogy pontosan tudod, mi van benne, és ízlésed szerint tudod alakítani az ízeket. A fagyi készítéséhez nem árt, ha van géped, de ha nincs, az sem akadályozza meg, hogy krémes hűsítőt alkoss.

Tál vagy forma

A gép nélkül készült házi fagyi legkedveltebb elkészítési módja, ha tálba helyezed, természetesen olyanba, ami bírja a hideget. A tálba helyezett fagyit fedd le, majd mehet a fagyasztóba 3-4 órára. Hogy krémes legyen a textúrája, 20 percenként ki kell venned, át kell keverned, így a jégkristályok összetörnek, és megkapod a tökéletes állagot. Ha azonban ehhez nincs türelmed, akkor vegyél elő egy kenyérformát, béleld ki fóliával és helyezd bele a fagyit, így más lesz az állaga, szeletelve érdemes kínálni, inkább jégkrémszerű, de nagyon finom.

Így még finomabb

Mindent lehet fokozni, a citromos fagyit is. Ha szeretnéd, kandírozott narancs- vagy citromhéjjal dúsítva még fenségesebbé teheted, de néhány szem mentalevél is feldobhatja.

Házi citromos fagyi

cfct

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 darab citrom
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl görög joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A citrom héját reszeljük le, utána csavarjuk ki a levét.

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjéből és a cukor feléből gőz felett verjünk kemény habot.

A sárgáját és a maradék cukrot keverjük össze, utána forgassuk hozzá a citrom reszelt héját és facsart levét.

A tejszínt verjük habbá.

A tojássárgás krémhez először adjuk hozzá a görög joghurtot, utána a habtejszínt, végül pedig a tojásfehérjehabot is forgassuk hozzá.

A fent írtak alapján a fagyi mehet tálba vagy formába, majd a fagyasztóba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük