Mennyei gyümölcsös süti omlós tésztával: kezdők is elkészíthetik

epressüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az isteni süti olyan, mint egy édes pizza: omlós tésztából, édes krémből és gyümölcsös feltétből áll össze, egyszerűen tökéletes.

Amennyire jól néz ki, annyira finom ez az egyszerű sütemény, amelynek csak a tésztáját kell összeállítani, utána a többi már gyerekjáték. Bármilyen szezonális gyümölccsel fel lehet dobni a krémet, legyen az eper, málna, áfonya, cseresznye, meggy, de akár banánt is karikázhatsz rá.

A tészta különlegessége, hogy barna cukorral készül, így bár a vajnak köszönhetően omlós lesz, a szélei mégis ropognak majd. Hogy még finomabb legyen, egy kevés vaníliakivonatot is érdemes belekeverni. Vigyázz, ne süsd túl, elég neki 18-20 perc a sütőben.

Magával a krémmel ennyi munka sem lesz, csak össze kell keverni robotgéppel a hozzávalókat. Az alapja natúr krémsajt, de használhatsz mascarponét is, ebbe megy a méz és a vanília, hogy édes és finom legyen. Méz helyett porcukrot is használhatsz, de előbbivel picit különlegesebb lesz a végeredmény.

Gyümölcsös süti édes krémmel

epressüti2

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta:

  • 200 gramm liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 110 gramm vaj (puha)
  • 100 gramm barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 tk vaníliakivonat

Krém:

  • 250 gramm natúr krémsajt
  • 2 ek méz
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet

Tetejére:

  • 250 gramm eper (vagy más szezonális gyümölcs)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 centis tepsit.

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, sütőport és sót.

Egy másikban verjük habosra a cukrot és a puha vajat. Keverjük bele a tojást és a vaníliát is. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat is, majd addig keverjük, míg egynemű lesz a massza.

A tésztát nyomkodjuk bele az előkészített tepsibe. Egy villa segítségével szurkáljuk meg pár helyen, majd toljuk a sütőbe 16-18 percre. Ha aranybarna a széle, vegyük ki, hagyjuk hűlni 20 percig.

Közben keverjük habosra a krém hozzávalóit. Kenjük a kihűlt tésztára, majd díszítsük a szeletelt gyümölccsel. 

Azonnal tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük