Lédús görögdinnye sós feta sajttal: citrusos dresszinggel a legfinomabb

görögdinnyés uborkás saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennél hidratálóbb, szomjoltóbb, igazi nyári salátát nem is lehetne összeállítani, a görögdinnye és az uborka nyerő párost alkotnak.

Régebben elképzelni sem tudtam, hogyan sülhet abból ki valami jó, ha a mézédes görögdinnyét valami sóssal párosítom, pedig ez a kombináció mindig beválik.

Nyáron a folyadékpótláson túl a sópotlásra is figyelni kell, hiszen az izzadással azt is elveszíted, így a görögdinnye mellé a nagyon sós feta sajt tökéletes. A szintén lédús uborka pedig fokozza az összhatást, ez a saláta garantáltan hidratál. 

A görögdinnye tényleg áldás a kánikulában, ha nem magában eszed, akkor levesnek is tökéletes, és nagyon jól megy hozzá a menta. 

Görögdinnye-feta saláta

görögdinnyés uborkás saláta recept ok

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 1 kilogramm görögdinnye
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 100 gramm feta sajt
  • 1 marék mentalevél
  • ízlés szerint

Öntet:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál lime-lé
  • 0.5 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat, a lime levét, az összenyomott fokhagymát és a sót. 

A görögdinnyét és az uborkát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk karikákra. Tegyük az egészet egy tányérra, majd locsoljuk meg a dresszing felével. Morzsoljuk rá a fetát, és szórjuk meg a mentalevelekkel. Ekkor öntsük rá a maradék öntetet, sózzuk meg ízlés szerint, majd azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük