Fokhagymával és citrommal sült újkrumpli: sütőben készül az isteni köret

sült fokhagymás újkrumpli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Görög ízvilágú lesz a sütőben sült újkrumpli, ha egy kis citrommal és fokhagymával bolondítod meg.

A görög konyha kellemesen fűszeres, mégis könnyed ételeket vonultat fel, és egyáltalán nem csak gyrosból vagy muszakából áll. Nagyon sokfajta halas és zöldséges ételt kóstolhatsz, de a savanykás, frissítő ízvilágot is megtalálhatod a fogások közt. A mediterrán országban a meleg miatt inkább a könnyedebb fogások a kedveltek, illetve a zöldségek, friss saláták mindig nagy hangsúlyt kapnak a menüben.

A görög konyha előszeretettel használja a kakukkfüvet, az oregánót, a kaprot és a koriandert, és természetesen az olívaolajat, az olívabogyót és a fokhagymát is. Ha bevásároltál újkrumpliból, és egy kicsit másképp szeretnéd elkészíteni, akkor készítsd görögösen, fokhagymával és egy kis citrommal, természetesen sütőben sütve. 

Fokhagymával és citrommal sült újkrumpli

sült fokhagymás újkrumpli recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm újkrumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál citromlé (frissen facsart)
  • 1 kávéskanál görög fűszerkeverék
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krumplikat tisztítsuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe. 

Egy nagyobb tálba tegyük bele a krumplit, öntsük rá az olívaolajat, 2 kanál citromlevet, a fűszereket, az összenyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól forgassuk össze. 

Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral, és terítsük szét rajta a krumplit. 

Süssük 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a külseje és a belseje pedig puha. 

Vegyük ki a sütőből, és tegyük egy tálba, majd öntsünk rá a maradék 1 kanál citromlevet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük