Egyszerű, fokhagymás répatócsni: sütőben is elkészítheted

répatócsni2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütőben sült zöldséget csak szeretni lehet, hát még akkor, ha tócsni formájában kerül a tepsibe. Az édeskés répa tökéletes alapja lesz.

Ha kedveled a tócsni műfaját, próbáld ki krumpli helyett répával, sütőben sütve is. Így nem lesz olajos, de szépen megpirul, kívül ropogós, belül puha lesz, akár még diétába is beilleszthető.

Az alábbi alaprecept fokhagymás fűszerezéssel készül, de nyugodtan variálhatod ízlésed szerint, tehetsz bele friss vagy szárított zöldfűszereket is, petrezselyemmel isteni lesz. 

A tócsni mellől nem hiányozhat a mártogatós, ezt a joghurtosat ajánljuk.

Fokhagymás répatócsni

répafasírt

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 250 g répa
  • 1 kisebb darab tojás
  • 4 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk római kömény
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucoljuk meg, reszeljük le. A fokhagymát szintén.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 

Keverjünk össze minden hozzávalót. Ha túl lágy a massza, mehet hozzá még egy kevés liszt.

Tegyünk a masszából púpos evőkanálnyi adagokat a tepsire, lapítsuk le őket.

Toljuk őket a sütőbe kb. 10 percre, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük 10-12 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz minden oldaluk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük