Fokhagymás-parmezános panírban sült csirkeszárny: ropogósra sül az ízes bunda

parmezános-csirkeszárny2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az alapanyagok lecserélésével teljesen más lesz a sütőben sült csirkeszárny, mint amit megszoktunk.

Nagyon ropogós lesz a bunda a fokhagymás csirkeszárnyakon, pedig egyetlen csipet liszt sincs benne: keményítő helyettesíti, ettől a hozzávalótól sokkal, sokkal ropogósabb lesz a panír. A keményítő mellé parmezán, fokhagyma és alapfűszerek kerülnek, de ízlés szerint szárított zöldfűszerek is mehetnek az olívaolajos, citromos alapba.

A parmezán és a fokhagyma belesül a bundába, de aki szeretné, a sütés végén plusz sajttal megszórhatja a szárnyakat, majd pár percig grillfunkción sütheti, az olvadt parmezán még ízesebbé és látványosabbá teszi a fogást. Friss petrezselyem is szuperül illik hozzá, illetve valamilyen joghurtos mártogatós.

Fokhagymás-parmezános csirkeszárny

parmezános-csirkeszárny

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 kilogramm csirkeszárny
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál keményítő
  • 40 gramm parmezán
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a kétféle borsot és a sót.

Tegyük a szószba a megmosott csirkeszárnyakat, alaposan keverjük össze, hogy mindenhol befedje az öntet. Szórjuk rá a keményítőt, majd keverjük ismét össze, oszlassuk el rajta. Végül adjuk hozzá a parmezánt, vegyítsük el alaposan, minden csirkeszárnyon legyen a sajtból és a keményítőből is.

Tegyük a csirkeszárnyakat sütőpapírral bélelt tespire, majd spricceljük meg őket egy kis olajjal. Kb. 35-40 percig süssük őket, félidőben forgassuk át. Ha van grillfunkciónk, 5 percig még azon pirítsuk, ekkor plusz sajttal is megszórhatjuk.

A kész szárnyakat apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük