Isteni málnaszörp 3 hozzávalóból: alig lesz vele munka

malnaszorp
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vízbe, koktélba keverve is isteni a házi málnaszörp, de palacsinta vagy fagyi tetejére is csorgathatod, mindent feldob.

Ha eddig azért nem készítettél házilag szörpöt, mert bonyolultnak tartottad, próbáld ki az alábbi receptet, pár perc munkával készül az isteni szirup. Igaz, ez nem a klasszikus verzió, mivel nem tartósítjuk, így 1 héten belül el kell fogyasztani: ha nagyobb mennyiséget főznél és dunsztolnád is, akkor ezt a receptet ajánljuk.

Az alábbi változat lényegében egy 1:1 arányú cukorszirup, amelybe friss málnát főztünk. Hogy ne legyen darabos, ne zavarjanak a magok, a kész szirupot mindenképp szűrd át apró lyukú szitán. Bár nem kötelező eleme, érdemes egy kevés citromlevet is keverni bele, úgy még finomabb lesz.

Egyszerű málnaszörp

malnaszorp2

Hozzávalók 8 pohárhoz

  • 500 g málna
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre víz
  • 1 ek frissen facsart citromlé (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk ki egy 2,5 dl-es bögrét. A vizet és a cukrot mérjük egy lábasba, majd adjuk hozzá a málnát, és ha használunk, a citromlevet is.

Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük, míg a cukor elolvad. Ha a cukor elolvadt, még 8-10 percig főzzük, míg a málna teljesen szétesik.

Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni 15 percig.

Egy apró lyukú szitán szűrjük át a szörpöt, majd töltsük üvegbe. Hűtőben 1 hétig áll el.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük