Isteni kakaós keksz színes drazséval sütve: sokáig eláll, és a csomagolást is jól bírja

dkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Munka közben is jár a kényeztetés, tarts szünetet, és majszolj el egy darab színes cukorkával gazdagított kekszet.

Ebből a kekszből garantált a repeta, bár elég laktató, így nem olyan biztos, hogy két érmét is el tudsz nassolni. A finomság pillanatok alatt elkészül, légmentes dobozba zárva napokig megőrzi kellemes textúráját, és a csomagolás sem árt neki, így érdemes dupla adagban készíteni.

A cukorkás keksz fehér változatban is készülhet, hagyd ki a kakaót, a vajhoz és a cukorhoz 1-2 teáskanál vaníliakivonatot keverj, és már kész is a vaníliás verzió.

Drazsés keksz

dkct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab tojás
  • 8 dkg drazsé (M&M’s)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel és keverjük egybe a cukorral.

A liszthez adjuk hozzá a sót, kakaót és a szódabikarbónát, majd forgassuk a vajas keverékhez.

Keverjük a masszához a tojást és az M&M’s cukrot.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A masszából fagyiskanállal vagy a kezünkkel helyezzünk kis halmokat a sütőpapírra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük