Villámgyors cukkinis-tonhalas fasírt – Könnyed, húsmentes főétel

tonhal fasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkini és a tonhal tökéletes párost alkotnak, most egy húsmentes fasírtba kerültek, mennyei főétel lett belőlük.

Nagyon szeretem a fasírtokat, főleg azokat, amelyekbe zöldséget is kevernek. A tonhal és a cukkini párosa tésztán is tökéletes ízharmóniát alkot, de ebben a fasírtban is, eszünkbe sem fog jutni, hogy hús is kellene bele.

A cukkininek finoman szólva sincs intenzív íze, ezt ellensúlyozza a kicsit erőteljesebb fűszerezés és persze a tonhal. Sütőben sül, így egészségesebb is, vacsorára is nyugodtan ehetjük salátával. 

Cukkinis-tonhalas fasírt

tonhal fasírt recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab cukkini
  • 1 darab tonhalkonzerv
  • 60 gramm parmezán
  • 2 darab tojás
  • 40 gramm zsemlemorzsa (+ forgatáshoz)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • ízlés szerint petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a végeit és kockázzuk fel. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a cukkinit, majd alacsony lángon, fedő alatt pároljuk 15 percig. A végén sózzuk meg.

Amikor kész, a cukkinit tegyük át egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalkonzervet, a tojásokat, a parmezánt, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. 

Gyúrjunk belőle tetszőleges nagyságú golyókat, kicsit lapogassuk le, majd forgassuk meg zsemlemorzsában. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A fasírtokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük 15 percig. Félidőnél forgassunk rajtuk egyet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük