Kalóriaszegény, roppanós cukkinichips: sütőben is készülhet
Elképesztően egészséges, magas víztartalmú és kalóriaszegény zöldség a cukkini, szinte adja magát, hogy nassolnivalót is készíts belőle.
Bár a legtöbbünk fejében a chips szó összekapcsolódik az olajos krumplikarikákkal, nem feltétlenül egészségtelen ez a nasi, pláne ha zöldségből és olaj nélkül, sütőben készíted.
A zöldségből készített nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem gyönyörű színeivel fel is vidít. A cukkini az egyik szuperegészséges zöldség, amelyből kalóriaszegény ropogtatnivalót készíthetsz, érdemes kipróbálni az alábbi receptet. Laktató fogás is készülhet belőle, elég, ha megtöltöd mondjuk darált hússal.
Cukkinichips
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab cukkini
- 1.5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A cukkiniket alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeiket. Gyaluljuk le. Tegyük őket egy papírtörlőre, hogy felitassa róluk a nedvességet.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a cukkiniszeleteket. Kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Süssük a chipset 25-30 percig, közben forgassuk át.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!