Kalóriaszegény, roppanós cukkinichips: sütőben is készülhet

cukkini chips cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elképesztően egészséges, magas víztartalmú és kalóriaszegény zöldség a cukkini, szinte adja magát, hogy nassolnivalót is készíts belőle.

Bár a legtöbbünk fejében a chips szó összekapcsolódik az olajos krumplikarikákkal, nem feltétlenül egészségtelen ez a nasi, pláne ha zöldségből és olaj nélkül, sütőben készíted.

A zöldségből készített nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem gyönyörű színeivel fel is vidít. A cukkini az egyik szuperegészséges zöldség, amelyből kalóriaszegény ropogtatnivalót készíthetsz, érdemes kipróbálni az alábbi receptet. Laktató fogás is készülhet belőle, elég, ha megtöltöd mondjuk darált hússal

Cukkinichips

cukkini chips belső

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

A cukkiniket alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a végeiket. Gyaluljuk le. Tegyük őket egy papírtörlőre, hogy felitassa róluk a nedvességet.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a cukkiniszeleteket. Kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 

Süssük a chipset 25-30 percig, közben forgassuk át.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük