Gyorsan elkészül a cukkinipalacsinta: a feta sajttól lesz különlegesen finom

cukinicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mivel a cukkini viszonylag semleges ízű, bátran fűszerezhető, jól áll neki a pikáns és az édeskés zamat is.

A cukkini az év bármely szakában megtalálható a boltok polcain, csak rajtad múlik, milyen finomságot készítesz belőle. Az egyik kedvenc cukkinis receptem gyorsan elkészül, nagyon finom és igazi éhségűző. Van, aki cukkinipalacsintának nézi, míg más tócsninak gondolja. Én jobban szeretem palacsintának nevezni, mivel a mi családunkban a tócsni bő olajban, ropogósra sütve készül, az alábbi receptnél viszont alig kerül olaj a serpenyőbe.

A cukkinis keverékbe a görögök kedvelt sajtja, feta kerül, amelynek jól állnak a fűszerek, szóval bátran használd a borsot, de akár zöldfűszerekkel is gazdagíthatod a tésztát.

Cukkinipalacsinta

cpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 1 darab hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm liszt
  • 100 gramm feta
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk meg, reszeljük le, majd a felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle egy konyharuha vagy a kezünk segítségével. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, petrezselymet, a tojást, lisztet, feta sajtot és a fűszereket. Alaposan keverjük össze.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele kevés olajat. Kanalazzunk halmokat a serpenyőbe, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára a cukkinipalacsintákat (kb. 5-8 perc oldalanként).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük