Roppanós csokival borított kókuszgolyó: nem kell hozzá sűrített tej

kókuszgolyó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha igazán egyszerű édességet keresel, és nem szeretnél sokáig a konyhában ácsorogni, ezt a kókuszgolyót készítsd el.

Pár hozzávalóból, szinte semmi munkával készül ez a kókuszgolyó, és nagy előnye, hogy nem kell hozzá sűrített tejet beszerezni, méz és egy kevés kókuszital tartja össze a masszát. Méz helyett használhatsz juharszirupot is, ha vegán változatban készítenéd el a desszertet.

A mandulaliszt segít összetartani a masszát, ráadásul az íze nagyon jól passzol a kókuszhoz, tökéletes párost alkotnak. Kókuszital helyett használhatsz konzerves kókusztejet, de sima tejet vagy más növényi italt is, ez rád van bízva. 

Hogy könnyű legyen csokiba forgatni a golyókat, tedd őket a fagyasztóba 20 percre, úgy biztosan nem fognak szétesni. A csokoládét vízgőz felett, de mikróban is megolvaszthatod, csak figyelj rá, nehogy túlmelegítsd és kicsapódjon a kakaóvaj.

Csokival borított kókuszgolyó

kókuszgolyó2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 140 gramm kókuszreszelék
  • 60 gramm mandulaliszt
  • 130 gramm méz
  • 30 ml kókuszital
  • 100 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A csoki kivételével tegyünk mindent egy tálba, majd dolgozzuk egybe a masszát. Ha túl száraz vagy tömény, mehet még hozzá egy kevés kókuszital.

Nedvesítsük be a kezünket, majd formázzunk golyókat a masszából, tegyük őket egy tányérra, majd a fagyasztóba 20 percre.

A csokit olvasszuk meg vízgőz felett vagy a mikróban, majd forgassuk bele a kókuszgolyókat. Tegyük őket vissza a tányérra, majd a hűtőbe, míg megköt a csoki.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük