Puha csokis muffin túrókrémmel töltve: kezdők is elkészíthetik

mcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csoki és lágy túrókrém találkozik ennek az ellenállhatatlan muffinnak a tésztájában, a finomság napindító is lehet, de desszertnek is tökéletes.

A muffin jött, látott és győzött. Az amerikaiak kedvenc sütije az egész világot bekebelezte. A siker érthető, hisz nagyon finom desszert, amely végtelen variációban készülhet, a megalkotása pedig gyerekjáték, kezdő hobbicukrászok is sikerrel el tudják készíteni.

A muffin sokoldalú finomság, lehet sós vagy édes. Az egyik kedvenc receptemben a puha muffintészta csokidarabokat rejt, a belsejében pedig lágy túrókrém bújik meg. Ez az a muffin, amit ha egyszer megkóstol az ember, garantáltan beleszeret. Készítsd el mihamarabb, lepd meg a finomsággal a családodat, barátaidat.

Csokis, túrós muffin

mct

Hozzávalók 14 darabhoz

Tészta:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 darab tojás
  • 150 g joghurt
  • 1 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 120 ml tej
  • 100 g csoki

Töltelék:

  • 250 g túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, végül a joghurttal keverjük simára.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, szódabikarbónát, kakaót és a fahéjat, keverjük össze.

A lisztes keveréket ezután forgassuk hozzá a joghurtos masszához, keverjük simára, közben szükség szerint, apránként csorgatva tejet is adjunk hozzá (nekem fél bögre tejre volt szükségem).

A csokit daraboljuk fel, és forgassuk a muffin masszájához.

A töltelék hozzávalóit keverjük simára.

A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, majd 1-2 evőkanál masszát adagoljunk a formákba. A tetejükre 1 evőkanál túrókrémet tegyünk, majd ismét 1-2 evőkanál masszát szedjünk rájuk.

A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük