Egyszerű morzsasüti mogyorókrémmel és körtével – Villámgyorsan kész az isteni édesség

csokis morzsasüti körtével cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen és gyorsan készül ez a morzsasüti, amiben imádni fogod a gyümölcs és a csoki harmóniáját.

A morzsasütit általában sok gyümölccsel készítik, a tészta nagyon szaftos és puha lesz tőle. A legnépszerűbb az almás változat, ha extra ropogósra szeretnéd, akkor zabpehellyel dúsítsd.

A morzsapitében az a jó, hogy bármilyen töltelékkel finom lesz, ez a változat például a csokirajongóknak kedvez. A csoki és a körte nagyon jó páros, akár ebben a piskótában is. A morzsasütibe is jól illik ez a kombináció, a körte egészen krémesre fog sülni, de ha csak a csoki és a mogyorókrém ízét szeretnéd érezni, akkor kihagyhatod a gyümölcsöt belőle. 

Csokis morzsasüti körtével

csokis morzsasüti körtével recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm liszt
  • 80 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 80 gramm csokoládé
  • 100 gramm vaj (olvasztott)
  • 2 darab tojás
  • 2 darab körte
  • 4 evőkanál mogyorókrém
Recept idők

Elkészítés:

A körtét hámozzuk meg és kockázzuk fel, a csokit is törjük apróra. 

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a csokit. Keverjük hozzá a tojást és az olvasztott vajat, állítsuk össze a tésztát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy 26 centiméter átmérőjű csatos forma aljára nyomkodjuk bele a tészta felét, majd kenjük meg mogyorókrémmel és tegyük rá a körtekockákat. A maradék tésztát morzsoljuk rá. Süssük meg 30 perc alatt a süteményt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük