Hűsítő, nyári finomság banánból: ropogós csokiréteg öleli körbe

csbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy kis trükkel még a legnagyobb gyümölcsutáló is örömmel fog repetázni a banánból.

A gyümölcs jó dolog, finom és egészséges, a nyári melegben pedig különösen jólesik a hidegen kínált csemege. Ennek ellenére mégis akadnak olyan gyerekek, sőt, még felnőttek is, akik nem rajonganak a gyümölcsökért. Mit tehet ilyenkor az ember? Egy kis turpissággal még a legválogatósabbat is rá lehet szedni, hogy megkóstolja - mondjuk a banánt - és örömmel fogyassza el.

Szinte minden gyümölcsnek jól áll a csoki, ha bevonod vele és fagyasztóba teszed, szuper hűsítő desszertet kapsz. A csokimázat simán is hagyhatod, de izgalmasabbá is teheted, ha magvakkal vagy kókuszreszelékkel szórod meg. Az így készült banán forró napokon szuper választás, lehűti az embert, ráadásul még a gyümölccsel nem szimpatizálók is vígan majszolják majd el.

Ha bejött ez a finomság, akkor próbáld ki ezt a mini, banános nasst is: a töltött érmék közepén mogyoróvaj van, kívül pedig roppanós csoki öleli körbe az édességet.

Csokis banán

csbct

Hozzávalók 8 személyre

  • 8 darab banán
  • 30 dekagramm étcsokoládé
  • 2 marék durvára vágott mogyoró vagy dió
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat pucoljuk meg, majd vágjuk tetszőleges darabokra, de egészben is lehet őket hagyni. A gyümölcsöt húzzuk hurkapálcikára vagy fogvájóra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

A tepsit tegyük a fagyasztóba 1 órára.

A csokit daraboljuk fel, vízgőz felett olvasszuk meg, majd a banándarabokat mártsuk bele úgy, hogy a gyümölcsöt beborítsa a csoki. Utána szórjunk rá a mogyoró- vagy diódarabokból egy keveset.

A banánokat fogyasztásig tároljuk mélyhűtőben. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük