Omlós csirkemell paradicsomos-paprikás raguval – Kaliforniai paprika kerül a lecsóba

csirkemell paprikával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lecsós ragu a legegyszerűbb csirkemellet is feldobja, most sima zöldpaprika helyett kaliforniait tettünk bele.

A csirkemell és a lecsó találkozásából csak jó dolgok születhetnek. Ebben az időszakban a lecsó szinte kötelező étel, csirkemell meg - általában - úgyis van otthon bármilyen eshetőségre, úgyhogy akár össze is párosíthatjuk őket.

A hagyományos lecsótól kicsit eltérően kaliforniai paprika lesz az egyik alapanyag, ez a fajta jóval húsosabb, így a roppanóssága is megmarad. 

Csirkemell paradicsomos-paprikás raguval

csirkemell paprikával recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemell
  • 50 gramm vaj
  • 3 darab kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma
  • 4 darab paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben melegítsünk vajat, pirítsuk meg a megtisztított csirkemelleket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpirult, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. 

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteljük fel. 

Egy másik serpenyőben hevítsünk olajat, először a hagymát dinszteljük meg, aztán tegyük rá a paprikát, a paradicsomot és a petrezselymet is. Vegyük le az erősséget, takarjuk le és pároljuk 15 percig. Utána tegyük bele a húst, pirítsuk együtt még néhány percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük