Gyors avokádósaláta csicseriborsóval: vitamindús, könnyű vacsora

Csicseriborsos avokadosalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tápláló, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra, ha ezt a salátát választod. Ínyenc citromos-fokhagymás dresszing bolondítja meg.

A recept egyik nagy előnye, hogy a sok friss hozzávaló miatt csak kevés főzést igényel, a főtt alapanyagokat pedig akár előre el is készítheted, így fogyasztás előtt csak ki kell venni őket a hűtőből, összeforgatni az összes többivel, és megkoronázni a citromos-fokhagymás dresszinggel.

Az egyszerűbb, gyorsan összedobható salátákhoz képest ez egy valóságos fehérje- és vitaminbomba, és anélkül lakhatsz jól vele, hogy túlságosan eltelítene. A receptben quinoa is szerepel, amit rizzsel, kuszkusszal, bulgurral is helyettesíthetsz, de akár teljesen ki is hagyhatod. A saláta egyik központi elemének, a sült csicseriborsónak a receptjét itt találod. De az sem tragédia, ha nem sütöd meg. Ebben az esetben egyszerűen add a leszűrt csicseriborsót a salátához.

Csicseriborsós avokádósaláta

Csicseriborsos avokadosalata 1

Hozzávalók 4 személyre

Az öntethez:

  • 3 ek frissen facsart citromlé
  • 0.5 ek reszelt citromhéj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 0.5 tk

A salátához:

  • 200 g quinoa
  • 250 g sült csicseriborsó (kb. 1 konzerv)
  • 100 g rukkola
  • 100 g bébispenót
  • 200 g koktélparadicsom
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 2 db nagy érett avokádó
  • 1 marék pirított tökmag a tetejére (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Az öntethez keverjük össze a felsorolt összetevőket, és tegyük félre.

Süssük meg a csicseriborsót az ebben a receptben megadott módon.

Amíg a csicseri készül, mérjük a quinoát egy kisebb edénybe, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, adjunk hozzá fél teáskanálnyi sót, és forrástól számítva főzzük 10-15 percig. Amikor a quinoa teljesen felszívta a vizet, vegyük le a tűzről, tegyük félre, és hagyjuk, hogy fedő alatt kihűljön.

A zöldségeket daraboljuk tetszőleges méretűre.

Állítsuk össze a salátát: az avokádó kivételével adagoljuk egy nagyobb tálba a hozzávalókat, és alaposan forgassuk össze őket, hogy az öntet mindenhol átjárja. Utolsó lépésként helyezzük a saláta tetejére az avokádószeleteket vagy -kockákat (így nem fognak összetörni), és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük