Puha citromos muffin chia maggal a tésztájában – Cukor helyett méz édesíti

citromos chia magos muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészen puha és levegős lesz ez a muffin, amely chia maggal dúsítva egészséges desszertnek is mondható.

Bár a muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető sütemény, a hozzávalók variálásával minden alkalommal meg tudod újítani ezt az édességet. Az édesszájúaknak is tudsz kedvezni, de az egészséges életmód kedvelőinek is örömet tudsz okozni attól függően, hogy milyen alapanyagokból állítod össze a tésztát.

A muffinhoz a hozzávalókat tényleg csak össze kell keverni, a tésztát formákba adagolni, majd a sütőbe tolni. Ha kész, már csak egy finom kávét vagy teát kell hozzá készíteni és már élvezheted is.

Ez a muffin kellemes citromos ízével tökéletes nyári édesség, mézzel pedig még finomabb lesz. A puha textúráért a ricotta felel, semmiképp se hagyd ki és ne is akard mással - például joghurttal - helyettesíteni, úgy nem lesz az igazi. A chia mag pedig nemcsak a textúráját teszi változatosabbá, hanem nagyon egészséges is - kalciumban, omega-3 és omega-6 zsírsavakban, valamint vasban gazdag, de nagyon értékes növényi fehérjeforrás is. 

Citromos-chia magos muffin

citromos chia magos muffin recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 240 gramm liszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 120 gramm ricotta
  • 100 milliliter víz
  • 50 milliliter olívaolaj
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 9 evőkanál méz
  • 2 evőkanál chia mag
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a ricottát, a vizet, az olívaolajat, a tojást, a mézet és a citromlevet. A száraz hozzávalók közepébe fúrjunk egy lyukat, majd öntsük bele a tojásos keveréket, végül egy fakanállal keverjük csomómentesre. A chia magot is forgassuk bele. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A tésztát kanalazzuk muffinformákba. Tegyük a sütőbe, süssük 16 percig, tűpróbáig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük