Baconnel körbetekert, spenóttal töltött csirkemell: egyszerűen készül a mutatós fogás

bcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A bacon és a csirkemell találkozásából csak jó dolog születhet. A szemrevaló finomság tölteléket is rejt, melytől a hús elképesztően finom lesz.

A csirkemellfilé egyik legjobb elkészítési módja, ha a hús tölteléket kap. A lehetőségek tárháza óriási: a húsnak jól áll a sajtos, zöldséges és aszalt gyümölcsös töltelék is, amit érdemes mindig szezonnak megfelelően alakítani. Ebben a receptben krémsajt és spenót a főszereplők, na meg a fokhagyma, mely remekül illik a zöldséghez.

A finomság készítésénél egyedül a hús formázása okozhat némi nehézséget. Fontos, hogy szép nagyra klopfold, és fólia segítségével formázd henger alakúra, ezután tedd hűtőbe, hogy a hideg hatására megtartsa az alakját. Ezután már gyerekjáték lesz körbetekerni baconnel.  

Baconnel körbetekert, spenóttal töltött csirkemell

bcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 200 g krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g spenót
  • 500 g bacon
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, majd két fólia közt klopfoljuk vékonyra. A szeleteket ezután fűszerezzük sóval és borssal.

A töltelékhez a sajtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a megmosott, összetépkedett spenótot.

A töltelékből tegyünk a csirkemellszeletekre, szépen kenjük el a húson, majd tekerjük fel.

A tekercseket csomagoljuk fóliába, a segítségével formázzuk henger alakúra a húst, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ezután a húst csomagoljuk ki a fóliából, és tekerjük körbe baconnel.

A baconnel körbetekert húst fektessük sütőrácsra vagy olajjal kikent, sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, süssük készre 25-30 perc alatt (sütőtől függően 5-10 perccel több is lehet).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük