Baconnel körbetekert, krémsajttal töltött csirkemell: így nem lesz száraz a hús
A csirkehúst mindenki szereti, különösen a mellét, mely akkor lesz igazán finom, ha sajtos tölteléket kap.
A csirkehús mindig tökéletes választás, a legtöbben szeretik, így ha vendégeket vársz, nem nyúlsz mellé, ha a melléből készíted a vacsorát. Bár tényleg sokan kedvelik a csirkemellet, ha nem jól készítik, akkor száraz, nem a legizgalmasabb alapanyag. Viszont ha megfelelően készül, nagyon is figyelemre méltó, mely jól fűszerezhető, bámulatos fogások alkothatók belőle.
A csirkemellet érdemes tölteni. A legjobban a sajtos töltelék áll neki, de ha szereted a pikáns vonalat, akkor 1 evőkanál dijoni mustárral még ízesebbé teheted. Bacon is szerepet kap a receptben, melytől sokkal szaftosabb lesz a hús.
Baconnel körbetekert, krémsajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 130 g mozzarella
- 80 g cheddar
- 2 evőkanál krémsajt
- petrezselyem opcionális (fél csokor)
- 4 darab csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 10 szelet bacon
- kevés olaj opcionális
Elkészítés:
A sajtokat reszeljük le, majd keverjük össze a krémsajttal.
Ha petrezselymet is használunk, aprítsuk finomra és keverjük egybe a krémsajtos keverékkel.
A csirkemellfiléket fűszerezzük sóval és borssal, majd az oldaluknál vágjuk be, de ne vágjuk át teljesen. Ebbe a kis vágásba adagoljunk a krémsajtos keverékből.
A megtöltött húst tekerjük körbe baconnel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, ha szükséges, kevés olajat locsoljunk rá. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 perce (a hús méretétől és a sütőtől függően néhány perccel több is lehet).
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!