Roppanós, majonézes káposztasaláta: sültek mellé, de hamburgerbe pakolva is tökéletes

kscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes, majonézes-mustáros szósz tökéletes kontrasztot képez a roppanós káposztával.

A káposzta szuper alapanyag, könnyen beszerezhető, egészséges és rengeteg izgalmas finomság hozható ki belőle: főételek, sós desszertek és roppanós saláták. Ha káposztasalátát készítenél, rengetegféle ínycsiklandó recept közül válogathatsz, nehéz választani közülük.

Ha szereted a kicsit karakteresebb ízeket, amikor az édes és a savanyú találkozik, akkor a lent olvasható receptet neked találták ki. A káposztára kerül mustár, majonéz, borecet, citromlé és ott van még a cukor, amit mindenki az ízlésének megfelelően adjon a salátához.

A káposztasaláta hidegen a legfinomabb, kínáld rántott vagy sült húsok mellé, grillpartin is megéri felszolgálni, de teheted még szendvicsekbe, hamburgerbe, hot dogba

Amerikai káposztasaláta

ksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 fej fehér káposzta
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab lilahagyma
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 2 evőkanál borecet
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított káposztát vékonyan szeleteljük fel.

A megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

A megtisztított lilahagymát vékonyan szeleteljük fel.

A káposztaszeleteket a répával forgassuk egybe, majd sózzuk, hagyjuk néhány percet állni (5-10 perc).

A mustárt keverjük egybe a citromlével, majonézzel.

A káposztás-répából kézzel nyomkodjuk ki a nedvességet, helyezzük másik tálba, forgassuk hozzá a lilahagymát, utána locsoljuk meg a borecettel, szórjuk meg a cukorral és a mustáros keveréket is adjuk hozzá. 

A salátát tálalásig tartsuk hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük