Villámgyors almás-fahéjas batyuk sütőben sütve – Leveles tésztából is készülhet

almás táska cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tészta igazi megmentő, kevés munkával édes és sós süteményeket vagy falatkákat készíthetsz belőle.

Leveles tésztát készíteni nem gyors folyamat, de egyáltalán nem ördögtől való dolog, ha a boltit használod. Ha mégis házilag szeretnéd előállítani, itt mutatunk hozzá egy jó és viszonylag könnyű receptet, a tészta a fagyasztóba téve sokáig eláll.

Ha pedig a boltit választod, akkor ennyi dolgod sem lesz. Leveles tésztából süthetsz isteni pudingos párnát, sajtos kiflit, de még tojásrántottát is csomagolhatsz bele. A kedvelt csigákat is elkészítheted belőle, például ezt a sajtosat, vagy ha még izgalmasabb ízeket szeretnél, akkor ezt a spenótosat

Ősszel és télen pedig készíts sok almás süteményt, ezzel a batyuval tényleg nem lesz sok munkád. A leveles tésztából én az egyik szupermarket termékét használtam, így a mennyiségek is eszerint vannak megadva. 

Almás-fahéjas batyu

almás táska recept

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 275 gramm leveles tészta
  • 2 darab alma (nagyobb)
  • 0.5 darab citrom
  • 0.5 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál tej
  • a tetejére porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a cukrot akár el is hagyhatjuk.)

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A leveles tésztát tekerjük ki, és vágjuk 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik közepébe halmozzunk az almás keverékből, majd csippentsük össze középen a csücsköket. 

A tojást verjük fel a tejjel, és kenjük meg vele a batyukat. 

Süssük a sütit 20-25 percig. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük