Mákos-csokis keksz egyszerű vajas tésztából: nem tudsz belőle eleget sütni

Miért ne lehetne egy süti egyszerre finom, olcsó és egyszerű? A mákos-csokis keksz pont ilyen.

csokis-makos-keksz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok mindenbe szívesen teszünk mákot, így a piskótába, a pitékbe, sőt tésztákra, és még az egyszerű vajas kekszet is feldobhatod vele. Ha pedig a sütik alját olvasztott csokiba is belemártod, még nagyobb sikerre számíthatsz. A többi vajas tésztához hasonlóan ezt a sütit se gyúrd sokáig, és pihentesd a hűtőben. Tökéletes kiegészítője lehet a reggeli vagy délutáni kávédnak, és a vendégeket is lenyűgözheted vele.

Mákos-csokis keksz

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál mák
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg vajjal. Rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a mákot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Formázz belőle gombócot, és folpackba csomagolva tedd a hűtőbe.

Pihentesd egy órát, majd a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen két-három milliméter vékonyra, és szúrd ki különféle formájú szaggatókkal. Rakosgasd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, szórd meg mákkal a tetejét, 160-170 fokon süsd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor a tészta elkezd színesedni, vedd ki a sütőből. Ezt a mennyiséget több adagban tudod kisütni.

Amikor a kekszek kihűlnek, olvaszd fel a csokit, mártsd bele mindegyik alját, és várd meg, míg a máz megszilárdul. 
Próbáltad már az olasz mandulás kekszet? Arra is villámgyorsan rákattanhatsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük