Így készül a világ legfinomabb házi szaloncukra - Sós karamellből és étcsokiból áll
Ez az egyik legnagyszerűbb ízkombó, ha unod a régieket.
Ha nem rajongsz az előregyártott szaloncukrokért, vagy csak unod a megszokott ízeket, ínycsiklandozó fajtát ajánlunk most.
Kellemes adventi délutáni program lehet az elkészítése, ami egy kiadós bevásárlás után szinte pihentető.
Házi szaloncukor
A kézzel készített, sós karamellás, étcsokival borított szaloncukor nemcsak a fenyőfád legízletesebb dísze lesz, hanem az idei karácsonyod legnépszerűbb saját készítésű ajándéka is válhat belőle.
Hozzávalók:
- 1 csomag egyszerű omlós keksz, lehetőleg ne kör alakú
- 1 csésze tejszín
- 4 evőkanál sótlan vaj
- háromnegyed teáskanál tengeri só
- másfél csésze barna cukor
- negyed csésze méz
- negyed csésze víz
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
- 1 evőkanál kókuszolaj
A sós karamellás-étcsokis alapok elkészítése
- Az omlós kekszből vagy vékony linzerből vágj ki egyenlő méretű téglalapokat. Ezek lesznek a szaloncukor alapjai. Rendezd el őket egy tepsiben, legyen távolság a darabok között.
- Készítsd el a karamellt. Egy nagy méretű serpenyőbe tedd bele a vajat, tejszínt és sót, majd melegítsd fel őket. Egy másik, magasabb fazékban olvaszd fel a cukrot és a mézet. Tegyél hozzá kevés vizet, és keverd a masszát addig, amíg sűrű paszta nem lesz belőle. Ha sötétedni kezd, légy nagyon óvatos, mert akkor karamellizálódik, viszont odaégetni nem szabad.
- Ha mély borostyánszínűvé válik, adagold hozzá a tejszínes keverékedet. Óvatosan vegyítsd össze őket, és lassan kavargasd, hogy egységes állagú krémet kapj. Akkor lesz jó, ha körülbelül 250°C a hőmérséklete, nincs benne buborék, és mélynarancs színűvé kezd válni.
- Ezután vedd le a tűzhelyről, és habverővel adagold hozzá a vaníliát. A sós karamellás öntetet öntsd szilikonformába vagy jégkocka tartóba, amibe előzőleg belekészítetted a kekszdarabokat, és tedd a hűtőbe négy órára, vagy amíg meg nem szilárdul kellőképpen.
- Hűlés után a szilikonformából egyszerűen kipattinthatóak a szaloncukrok, ezután már csak a csokiréteg van hátra.
- Az apró darabokra tört vagy reszelt fekete csokoládét és az olajat tedd egy nagy tálba. Akár vízfürdő felett meggőzölve, akár nagyon alacsony fokon, a mikrohullámú sütőben olvaszd fel a csokit.
- Habverővel keverd el, hogy sima legyen. Cukrász- vagy salátacsipesszel - vagy villával - fogd meg a csupasz szaloncukrokat, és merítsd bele a csokoládészószba, hogy mindenhol ellepje.
- A teljes fedésért ezt többször is meg kell ismételni. Pihentetni kell hűvös helyen, és utána csomagold be szép selyempapírba. Akár a fán, akár ajándékként egy díszdobozban nagyszerű szolgálatot fog tenni karácsonykor.
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc szögletes cirkónia díszítéssel14 990 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
Fenyő sütik
Meseszép vendégvárók, amik nemcsak ínycsiklandozóak, de elképesztően meghitt, karácsonyi hangulatot is idéznek.
10 finom, fenyő alakú sütemény, amit könnyű elkészíteni: gyönyörűek lesznek az asztalon
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!