Vitamindús, egészséges zöldek télen, otthon termesztve: mutatjuk, hogy csíráztass egyszerűen
Lépésről lépésre mutatjuk, mire érdemes figyelni az otthoni csíráztatás során.
Télen különösen fontos, hogy az ember az egészséges életmóddal is támogassa a szervezetét, hogy az hatékonyabban tudjon fellépni a különböző vírusok ellen. Sajnos pont ilyenkor jut kevesebb az immunerősítő D-vitamin képződéséhez szükséges napfényből, a szabadban, friss levegőn eltöltött órák száma is jócskán lecsökken, és a friss, változatos, tápláló zöldségek hiánya is fájó.
A zöldségeket nem pótolják, de nagyon egészségesek a zsenge csírák, amiket bárki könnyűszerrel felnevelhet a konyhapulton néhány nap alatt, minimális odafigyeléssel. Lépésről lépésre mutatjuk, hogy mire lesz szükséged az egyszerű folyamathoz.
Csíráztatás lépésről lépésre
A csíráztatásban az a jó, hogy nemcsak pikáns ízű, friss zöldeket biztosít télvíz idején is, hanem a nevelgetés, a termesztés örömét is nyújtja kicsiben. Gyerekekkel például különösen izgalmas lehet nézni, ahogy a magok a gondoskodásotoknak hála fejlődésnek indulnak, levélkéket növesztenek, a végtermék pedig ehető és finom lesz. Ahhoz is adunk tippeket, hogy hogyan fogyaszthatjátok el az egészséges növénykezdeményeket.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!
- káposzta
- savanyúság
Így készíthetők otthon probiotikus ételek: fermentálás házilag
- környezetvédelem
- mosószer