8 táplálék, ami támogatja az agyat és javítja a memóriát: a szellemi hanyatlás megelőzésében is segíthetnek
Az agy szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszik az ember.
Az agy az egyik legfontosabb szervünk, a védelmével mégis ritkán foglalkozunk, általában akkor kerül szóba, ha a működésében zavar áll be. Ennek jellemző példája a memóriaromlás, ami a kor előrehaladtával egyre kifejezettebbé válhat.
Az étkezés fontos szerepet játszik az agy egészségének megőrzésében, akadnak olyan táplálékok, amelyek segíthetnek a szellemi hanyatlás megelőzésében, javíthatják a memóriát és a koncentrációt.
Agyműködést támogató táplálékok
Míg például a feldolgozott élelmiszerek fokozhatják a gyulladást a szervezetben, és ronthatják az agyműködést, a zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak és halak a szerv védelmében játszhatnak fontos szerepet. Javítják a memóriát, lassítják a kognitív hanyatlást, fokozzák a koncentrációt. Amennyiben tudatosan figyelnél az agyad támogatására, érdemes beépítened őket az étrendedbe. Természetesen az egészséges táplálkozás önmagában nem elég: a rendszeres testmozgás és a pihenés is kulcsfontoságú, a már meglévő betegségek, diabétesz, szív- és érrendszeri kórképek kordában tartásáról nem is beszélve.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(Képek: Getty Images Hungary.)