6-8 közepes/nagyobb darab lesz belőle.
Hozzávalók
- fél fej karfiol (rózsáira szedve)
- 1 darab tojás
- 75 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- só és bors ízlés szerint
- növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolrózsákat késes aprítóban daráljunk nagyon apróra, majd tegyük egy tálba és keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a tojással, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. (Ha túl lágynak tűnik, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.) Vizes kézzel formázzunk lepény- vagy fasírtformákat a masszából, és forró olajban süssük meg, kb. 2-2 percig mindkét oldalát.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Ez a low carb brokkolis lepény lehet előétel, főétel, köret vagy snack is akár.
Tovább olvasom