Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 közepes cukkini
- 1 darab tojás
- 1 bögre reszelt parmezán
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vágjuk fel a cukkinit hasábokra, egy cukkiniből kb. 16 db-ot kapunk. Verjük fel a tojást egy tálban, egy másik tálba pedig tegyük a fűszerrel, fokhagymával elkevert parmezánt. Mártsuk a cukkinihasábokat először a tojásba, majd a parmezánba, és tegyük a sütőpapírra. Süssük készre 25-30 perc alatt, félidőben fordítsuk meg.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Minden benne van, amit szeretünk az egészséges receptekben: zabpehelyliszt, gyümölcs, intenzív íz. Ami tutira nincs benne, az a glutén és a tojás, sőt, cukor nélkül (például eritrittel vagy sztíviával) is készíthetjük.
Tovább olvasom