Hozzávalók 8 szelethez
- 10 dkg étcsokoládé (70 százalékos) (gluténmentes, cukormentes étcsokit válassz)
- 10 dkg vaj
- 3 darab tojás
- 15 dkg eritrit
- 1 dkg tápiókakeményítő
Elkészítés:
A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, és adjuk hozzá a vajat, majd keverjük homogén masszává. A tojások sárgáját keverjük össze az eritrit felével (fehéredésig), és állandó keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt és a csoki-vaj masszát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a maradék eritritet, és óvatosan keverjük a csokis masszához.
Az egészet öntsük egy kivajazott, 16 cm-es tortaformába. Előmelegített, 160 fokos sütőben 20 percig süssük, majd legalább 10 perces pihentetés után tegyük tortatálra. Dupla mennyiségből klasszik méretű tortánk lesz, amit 24 centis tortaformában süssünk meg.
A dietetikus tippje: "Vaj helyett tejmentes margarint felhasználva könnyedén tejmentessé is teheted a receptet! Eritrit helyett használhatsz stevia alapú édesítőt is, melyből kevesebbet felhasználva is intenzív édesítő ízt érhetsz el."
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus
Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!
Tovább olvasom