Sült tészta tökkel és spenóttal – kétféle sajtot olvasztottunk a tetejére

Egy adag sült fokhagyma és egy kevés pecorino sajt teszi tökéletessé ezt az egyszerű vega fogást. Talán már mondanunk sem kell, hogy húsevőknek köretként is tökéletes.

Kedvenc sajtjaiddal készítsd!
Kedvenc sajtjaiddal készítsd!Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka füstölt sajt lereszelve
  • 15 deka pecorino sajt lereszelve
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 deka spenótpüré
  • 2 bögre pennetészta
  • 20 deka sütőtök felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett tököt a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg. A tésztát tedd fel főni, a félbevágott fokhagymafejet egy kicsit beolajozva és besózva egy alufóliában tedd a sütőbe. Süsd 40 percen át, és ha a tészta és a fokhagyma is elkészült, egyszerűen keverd el egymással az alapanyagokat, fűszerezd be alaposan, és a sajttal a tetején pirítsd a sütőben 10 percen át. 

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát! A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

2021. november21., 11:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Carbonara új szinteken, egészséges változatban

Nagyon szeretjük a carbonaratésztát, de ha akad valami, ami ízben hasonló, de egy kicsit egészségesebb, inkább azt választjuk. Ebben a változatban sem a tojás krémessé varázsolása, sem a baconben található egészségtelen zsírok miatt nem kell aggódnod.

2021. augusztus12., 10:24

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek