Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.
Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé.Wail Aldukhairy

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, gyömbér, kardamom
  • 1 csipet szeletenként barna cukor
  • 15 deka zsemlemorzsa
  • 2 közepes darab tojás enyhén felverve
  • 3 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát töltsd három szélesebb tálba. 

A húst ne klopfold ki tülságosan, épp csak annyit igazíts rajta, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek, majd fűszerezd (enyhén).

Ezeket után forgasd meg a szeleteket a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő, forró olajban 7-10 perc alatt süsd készre. Pihentesd 5 percen át, és már tálalhatod is. Köretként készíts tejszínnel és vajjal egy nagy adag szerecsendiós burgonyapürét mellé. 

kapcsolódó Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?
Így néz ki Erzsébet királynő napi menüje – bevállalnád?

Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

2021. február25., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Picadillo burgonyásan – jó sok erős paprikával a tetején a legfinomabb

Ha már az alapanyagokat előkészítetted, nem sok dolgod lesz ezzel a finom egytálétellel, maximum annyi, hogy amint megsült, néhány erős paprikát is vágsz a tetejére.

2021. augusztus26., 12:52

Mustra