Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

Szezámmaggal és csilipaprikával tálald.
Szezámmaggal és csilipaprikával tálald.Edwin Tan

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag főtt ramentészta
  • 20 deka fagyasztott spenót
  • 6 deci forró alaplé
  • 4 darab tojás
  • 2 ek. szezámolaj
  • 4 ek. zúzott fokhagyma
  • 4 ek. szójaszósz
  • pirított szezámmag és friss csilipaprika a tetejére
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az olajban süsd össze a spenótot a fokgagymával, ízesítsd és kanalazd a tányérok aljára. Erre mehet az elkészült tészta, majd arra a szójaszósszal ízesített, forró alaplé. A tojást egy külön lábasban készítsd el buggyantott tojásként, majd azokat is tedd a tetejére. Szezámmaggal és csilipaprikával a tetején tálald. 

5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz 5 különleges, kevert süti, amit alig fél óra alatt összedobsz

Ezt még kezdőknek is ajánljuk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek