Hozzávalók 4 személyre
- 20 deka vörösbabkonzerv
- 15 deka csemegekukorica-konzerv
- 1 nagy szál répa apróra vágva
- 1.4 liter alaplé
- ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, füstölt csili
- 2 ek. paradicsompüré
- 1 tk. barna cukor
- a tetejére ízlés szerint avokádó, tortillacsipsz, jalapeno és tejföl
Elkészítés:
Főzd puhára a répát az alaplében 15 perc alatt kis lángon, majd a babot, paradicsompürét a kukoricát és a fűszereket is add a keverékhez. Ezekkel már nem kell főznöd, elég, ha óvatosan összeforralod a levest, és már el is készültél.
A lényege a tálalásban lesz: kanalazd a forró levest tányérokba, és pakold meg jó alaposan jéghideg tejföllel, avokádóval, és ha szereted, egy kis csípőssel is. Ha a sajtot sem hagynád ki belőle, egy kis érett, aromás cheddar tökéletes lesz bele. Desperado is pont így csinálná!
Elég meglepő étrend, főleg ahhoz képest, hogy szakácsai bármit elkészítenének neki.
Tovább olvasom