Hozzávalók
- 40 dkg bármilyen gombaféle megtisztítva és apróra vágva
- 1 ek. vaj
- 2 ek. olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, majoránna
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 1 darab tojás
- 1 közepes szelet tejbe áztatott kalács
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. Törd össze a gombát egy aprítógépben.
2. Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymát, majd öt perc után a gombát is.
3. Adj neki 6-8 percet, és ha megpuhult, kanalazd át egy tálba vagy aprítógépbe, majd keverd el alaposan az összes szükséges hozzávalóval. (Akár kézzel is csinálhatod.)
4. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, amennyit felvesz, vagyis amennyitől már kényelmesen gyurmázható darabokat kapsz.
5. Forgasd mindegyiket zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban, oldalanként 4-6 perc alatt süsd készre.
Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?
Tovább olvasom