Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

A szerecsendiót kaporra is cserélheted.
A szerecsendiót kaporra is cserélheted.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

A halas réteghez

  • 40 deka lazac (vagy ízlés szerint más halfilé felkockázva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint zöld bors és só
  • 1 tk. liszt
  • 25 deka párolt brokkoli

A tetejére

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint szerecsendió, só és bors
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre, majd süsd meg a halat a fokhagymával, brokkolival és a zellerdarabokkal együtt néhány perc alatt, utána add hozzá a mustárral és liszttel elkevert tejszínt. Kevergesd kis lángon, és ha besűrűsödött a ragu, ízesítsd, majd tedd félre. 

A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és keverd el a tejszínnel, vajjal és liszttel, és ízesítsd. Halmozd a halat egy hőálló tálba, kanalazd a tetejére a karfiolt és süsd 20 percen át, vagy amíg a teteje megpirul.

Mennyire ártalmas a halakban található higany? Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

2021. szeptember1., 10:24

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

2021. június11., 12:52

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

2021. július30., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek