A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

Ha még nyáribb hangulatúvá varázsolnád, a legvégén olasz fűszerek helyett friss citromfűvel és mentával szórd meg a tetejét.

Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.
Már csak a parmezán hiányzik a tetejéről.LauriPatterson

Hozzávalók 4 adaghoz

A leveshez

  • 1 liter zöldségalaplé
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 1 közepes szál répa felkarikázva
  • 4 darab fokhagymagerezd durvára vágva
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, friss oregánó, zsálya és bazsalikom
  • 1 közepes szál fehérrépa felkarikázva
  • 1 nagyobb szál zöldhagyma felaprítva

A tetejére

  • 10 deka frissen reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Főzz össze a paradicsomon és a borsókon kívül minden hozzávalót, amíg megpuhulnak, majd add hozzá a paradicsomkockákat és a kétféle borsót is, és főzd még 3-5 percig. Ha ezzel megvagy, ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a parmezánnal és a friss zöldfűszerekkel a tetején a levest. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret! A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek