Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a vendégváráskor a sós falatok mellé valami nem túl kiadós édességgel készülni, akkor válaszd ezt a könnyű gyümölcsös ragut, amivel ráadásul nem lesz annyi dolgod, mintha süteményt készítenél.

Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.
Mangós-rebarbarás változatban is érdemes megkóstolnod.rudisill

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet pirított kalács vagy kétszersültkarika
  • 1 kisebb doboz krémsajt
  • 5 darab sárgabarack apróra vágva
  • 30 deka eper apróra vágva
  • 1 kis csokor citromfű apróra vágva
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint frissen tört rózsabors
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétszersültszeleteket kend meg a krémsajttal, majd a többi hozzávalót egyszerűen keverd össze egymással. Ha van egy kis időd, fűszerezés után adj neki fél órát a hűtőben, de azonnal tálalva is remek. A krémsajtos kenyerekre kanalazz belőle, és már tálalhatod is. 

Nyári wrap napon szárított sonkával – gyors ebéd sütés és főzés nélkül Nyári wrap napon szárított sonkával – gyors ebéd sütés és főzés nélkül

Ezzel az uborkás sajtkrémmel klassz nyári hangulata lesz, ráadásul a rengeteg kaportól és zöldségektől még kifejezetten egészséges is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

2021. szeptember16., 12:52

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

2020. augusztus9., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek