A meggyes-diós cobblert összerakni annyira egyszerű, hogy akár az első sütid is lehet

Nem a legszebben tálalható sütik a cobblerek, de egyrészt kit érdekel, másrészt még egy ok arra, hogy egy nagy adag tejszínnel és pirított dióval borítsuk be a nem tökéletesen szeletelt adagokat.

Ha dióból épp nincs otthon, de mandula vagy kesudió épp rendelkezésre áll, nyugodtan készítsd azzal ezt a finomságot, ha pedig vegyesen használod fel hozzá a magvakat, attól csak még finomabb lesz.

Egy kis diófagyi is finom lenne mellette.
Egy kis diófagyi is finom lenne mellette.krblokhin

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

  • 50 deka kimagozott meggy
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál diólikőr
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő

A tésztához

  • 5 deka darált dió
  • a tetejére barna cukor és pirított dió durvára vágva (elhagyható)
  • 20 deka liszt
  • 10 deka puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 nagy kávéskanál
  • 1.5 deci tejszín
  • 5 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral és a likőrrel, majd kanalazd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a diót, sütőport, az ízesítőket és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. 

Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egyszerű sóskaramell-süti – forró, mandulalikőrös eperraguval érdemes tálalnod

A mellé kínált a gyümölcsraguhoz nem kell semmi mást tenned, csak egy kevés vajjal összeforralni a felkockázott epreket, és egy kevés amarettóval megbolondítani a végén. Remek lesz a jéghidegre hűlt karamellás süti tetején.

2021. május19., 10:44

Cukkini a brownie-ban? Így rejtsd el benne a zöldséget az isteni végeredményért

Jóval egészségesebb, sűrű és gazdag textúrája lesz a sütiknek a cukkinitől, ami kevésbé szárad ki egy adag zöldséggel. Mivel a cukkininek nincs íze, nem lesz fura a sütemény, csak arra kell figyelned, hogy a csokoládéból a lehető legjobb minőségűt válaszd hozzá.

2021. május12., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Kelt tésztás ökörszem

Egy jó kis túrós édesség bármikor jöhet, és ha éppen nagy adag kelt tészta készül, a kakaós csiga és a töltött húsos batyuk mellett ebből is mindig ki kell sülni egy adagnak.

2021. június18., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek