A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb csokor apróra vágott medvehagyma
- 5 kisebb darab burgonya
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kisebb pohár tejföl
- ízlés szerint só és fehér bors
- 1 csapott teáskanál barna cukor
- 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
Elkészítés:
Főzd meg héjában a burgonyákat, majd ha elkészült, pucold meg és karikázd fel a darabokat.
A többi hozzávalót keverd el alaposan egymással, majd ízesítsd sóval és fehér borssal. Forgasd a szószba óvatosan a burgonyákat, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. Kaporral és snidlinggel is próbáld ki. Ha pedig frissen sült lazacdarabokat is keversz bele, olyan salátát készíthetsz, ami hidegen is finom, így kirándulásra is magaddal viheted.
Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.
Tovább olvasom