Igazi emberkaja: tészta mustáros-tejszínes marhahússal és fekete olívával

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ez egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.

Egy kis tárkony is illik hozzá.
Egy kis tárkony is illik hozzá.powerofforever

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • 30 deka marhabélszín felcsíkozva
  • 2 adag házi tagliatelle (vagy bármilyen száraztészta)
  • 3 evőkanál baconkocka
  • 3 gerezd felaprított fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és színesbors-keverék
  • 0.5 bögre fekete olíva
  • 1 nagyobb teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Miközben készül, dobd a forró zsiradékok keverékére a fokhagymát, a marhahúst és a baconkockákat. Adj neki 8-10 percet, majd add hozzá a keményítővel elkevert tejszínt, a mustárt, olívát és sót, borsot ízlés szerint. Néhány keverés után, ha kissé besűrűsödik, zárd le a lángot és tálald az elkészült tészta tetején. 

7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél 7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

2021. szeptember18., 10:24

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

2021. november21., 11:24

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek