Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Nemcsak különleges és tavaszi, de nagyon egyszerűen összedobható ez a klassz, tejszínes leves, amihez csak egy nagy csokor medvehagymát kell szerezned valahonnan. Könnyű leves, így nehezebb ételek és grillezés előtt is simán bevetheted.

Több medvehagymával még zöldebb lesz.
Több medvehagymával még zöldebb lesz.egal

Hozzávalók

  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 nagy csokor felaprított medvehagyma
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • 2 deci habtejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • víz (vagy alaplé, ha van otthon)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A sajtcsipszhez tedd sütőpapírra, kupacokban a sajtokat és süsd aranybarnára, majd tedd félre hűlni. 

Add a felforrósított zsiradékhoz a hagymákat, majd 5 perc után mehet hozzá a krumpli is. Öntsd fel úgy egy liter vízzel, ízesítsd sóval és borssal, majd főzd puhára a burgonyát. A legvégén add hozzá a tejszínt, pürésítsd botmixerrel, majd sózd és borsozd, ha szükséges.

Itt a tavasz, itt a szezon: medvehagymázásra fel! Itt a tavasz, itt a szezon: medvehagymázásra fel!

Hol találod, mire figyelj, hogyan használd?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek