Próbáltad már a házi lángost kapros-juhtúrós tejföllel?

Nem mintha a sajtos-tejfölös lángos ne lenne az univerzum egyik legjobb étele, de ebben a különleges változatban is érdemes adni neki egy esélyt. Príma mindkét feltéttel, na meg persze lecsósan, Nutellával, káposztával töltve és lekvárosan – csak hogy a legbizarrabbakat említsük.

Csak egy kis juhtúrót és friss kaprot kell kanalaznod a tejfölbe, majd mehet rá a  felfoghatatlan adag reszelt trappista, és egy új arcát ismerheted meg a klasszikusnak. Ha az újhagyma zöldjéből is keversz bele egy keveset, még izgalmasabb lesz. Mutatjuk az alapreceptet!

Ezerötszáznegyven kalória, de ki számolja.
Ezerötszáznegyven kalória, de ki számolja.Peter_Horvath

Hozzávalók

A lángoshoz

  • 50 deka liszt
  • 2 deci langyos tej
  • 3 deka élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 deci langyos víz

A tetejére

  • 4 deci tejföl
  • 2 evőkanál juhtúró
  • 1 csokor összevágott kapor
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 deka reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a cukros tejben az élesztőt. Közben egy nagyobb tálban keverd el a sót és a lisztet, majd annak a közepébe öntsd az élesztős keveréket. Mehet rá két evőkanál olaj és még maximum ugyanennyi langyos víz, majd kezdd el dagasztani kézzel vagy géppel. Közben lassan adagolj hozzá annyi vizet, amennyit felvesz ahhoz, hogy egy közepesen lágy tészta legyen végül. 

Ha elkészült a tészta, hintsd meg liszttel, és meleg helyen keleszd úgy 45 percen át, majd ha megkelt, szaggasd kis labdákra, és azoknak is adj még a deszkán úgy negyedórát. 

Ha megdagadtak, olajos kézzel formázd meg őket, és süsd forró, legalább 190 fokos bő olajban készre a lángosokat. 

A tetejére csak keverd el a tejfölt a juhtúróval és a kaporral, majd szórd meg sajttal is a lángosokat. 

Kiderült, hol lehet a legjobb lángost enni a Balatonon Kiderült, hol lehet a legjobb lángost enni a Balatonon

Rengeteg szempont alapján derült ki, hogy a Balatonnak melyik csücskébe kell utaznia annak, aki igazán jót szeretne enni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Villámgyors joghurtos-sütőporos lángos: olvadt sajttal és fokhagymás tejföllel lesz igazán finom

Ha nem sokat időznél a konyhában, nem molyolnál kelesztéssel és dagasztással, de szívesen éreznéd a lángos ízeit, ezt a gyors változatot készítsd el! Kicsit sűrűbb a tésztája, mint az élesztős változaté, de frissen készítve, rengeteg sajttal és tejföllel ugyanolyan finom.

2021. november13., 07:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek