Így nem fog lesüllyedni a meggy a kevert sütiben

Könnyű tészta és jó sok gyümölcs – ez azért elég jól hangzik a süteményrajongók füleinek. Ám ugyanez vezet az egyik legbosszantóbb gyümölcsössüti-problémához is: a meggyek lesüllyedéséhez. Pedig van megoldás, és az egész egyszerűbb, mint gondolnánk.

Az egész egy ötperces trükkel megoldható, amitől még akár finomabb is lehet a sütemény. 

Miért süllyed le?

A laza, könnyű tésztában főleg a nagyobb (= nehezebb) gyümölcsdarabok engedelmeskednek a legkönnyebben a gravitációnak. A meggyeknek segítenünk kell abban, hogy megtapadjanak a helyükön.

Érdemes a sütő közepére tenni, akkor nem ég le az alja.
Érdemes a sütő közepére tenni, akkor nem ég le az alja.vikif / Getty Images Hungary

A legismertebb megoldás az, hogy lisztben forgasd meg a lecsöpögtetett meggyeket, és ha már itt tartasz, tegyél a lisztbe egy kis fahéjat, esetleg darált mandulát, keksz- vagy zsemlemorzsát is, így extra ízt adhatsz neki. 

Ha pedig az a cél, hogy a gyümölcsök ne elszórva legyenek a tésztában a sütés végére, hanem kifejezetten a tetején, akkor érdemes néhány percig sütni a tésztát, és csak ezután rászórni a meggydarabokat. 

A tökéletes eredményhez az is nagyon fontos, hogy sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, ne is szurkáld, így nem esik össze a piskóta

Oszd meg másokkal is!
Mustra