Jöhet valami nagyon könnyű vacsorára? Csirke pestóval és cukkinivel

Sem a csirke, sem a cukkini nem tartozik a nehéz, tartalmas alapanyagok közé, együtt pedig szuper alapot adnak többféle könnyű fogáshoz.

Ezt az ételt készítheted pestóval, paradicsomosan vagy egy nagy adag gombával, minden változatában sokat tesz az egészségedért. Tíz deka cukkini csak 17 kalóriát tartalmaz, így érdemes minél többet tenned bele, annál is inkább, mert túl sok energiával talán nem lát el, de hasznos vitaminokkal igen. Víztartalma lényegesen alacsonyabb, ám vitamin- és ásványianyag-tartalma magasabb, mint az uborkáé. Tartalmaz C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket és nyomokban még egy kevés szelént is. 

Friss bazsalikommal is finom.
Friss bazsalikommal is finom.Elena Moskalenko

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 kisebb darab felkockázott cukkini
  • 5 evőkanál pesto
  • 1 teáskanál vaj
  • 30 deka felcsíkozott csirkemellfilé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kisebb csésze felkockázott aszalt paradicsom
  • 1 bögre feldarabolt friss koktélparadicsom
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
Recept idők

Ez az étel tökéletes egy gyors vacsorának, amivel semmi dolgod nem lesz, csak egy tálba dobálni mindent, ami kell bele. Egy kevés pirítós tökéletesen elég mellé, de ha elhagyod mellőle, akkor sem lesz hiányérzeted. 

Elkészítés:

Dobd a felforrósított zsiradékok keverékére a hagymát, majd 5 perc után mehetnek hozzá a megsózott és borsozott csirkefalatok. Kifehéredésig süsd, majd add hozzá a cukkinikockákat és a pestót, és adj neki még 10 percet fedő alatt. A friss paradicsomkockákat elég, ha tálalás előtt adod hozzá. Ezzel és apróra vágott petrezselyemmel egy langyos saláta lesz belőle, de akár házi tagliatelle tészta is kerülhet mellé. 

Ha még érdekesebbé tennéd, pirított fenyőmaggal, friss bazsalikommal, vagy egy nagy adag reszelt grana padano sajttal dobhatod fel. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

2021. október29., 09:24

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

2021. szeptember12., 12:52

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek