Ha van az ősznek íze, az valami ilyesmi: Fűszeres, körtés csatni

Fűszeres, mazsolás és nagyon-nagyon finom ételízesítő, ami a legegyszerűbb natúr húst is feldobja. A hűtőben ráadásul napokig eláll, így sajtokkal és pirítóson is kipróbálhatod.

Indiában millióféle változatát ismerik a csatninak, itt az ideje, hogy mi is megbarákozzunk ezekkel finom, fűszeres ételízesítőkkel. A körte gazdag élelmi rostokban, C-vitaminban és K-vitaminban, de kálium is akad benne, így tökéletes alapanyaga ennek a különleges, mazsolás csatninak.

Ez a változat egy szelet natúr csirkemellet is feldob, de sajtok mellett is tökéletes, ahogy egy adag gesztenyekrémleveshez kínált vajas pirítóson is. 

Megunhatatlan.
Megunhatatlan.Solnuha

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm cukor
  • 1 deci almaecet
  • 8 darab kemény körte felkockázva
  • 1 mokkáskanál csillagánizs
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb fej vöröshagyma kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 marék mazsola
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, dobd rá a hagymát, a körtét és cukrot, majd mehet a keverékbe a többi alapanyag is, a mazsolát kivéve. Kis lángon, fedő alatt hagyd puhulni, és ha úgy érzed, hogy szükséges, egy deci vizet vagy fehérbort is önthetsz alá. Legalább 20 perc kell neki, körtétől függően. Ha elkészült a sűrű, fűszeres keverék, add hozzá a mazsolát, majd töltsd üvegekbe. Hűtőben tárolva legalább egy hétig finom. 

Így lesz a szőlőből mazsola Így lesz a szőlőből mazsola

Az otthon előállított mazsola lédúsabb, ízletesebb, és nem fúrja bele magát a talpadba, mint egy LEGO darab.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

2020. július3., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Kalács még izgalmasabban? Rumos mazsolával és naranccsal is próbáld ki!

Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.

2021. március27., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek